Το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη “Ξανασταυρώνεται”, βασισμένο στο παγκόσμια αναγνωρισμένο μυθιστόρημα “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” του Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάστηκε Τρίτη (5/3), στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης",στα Χανιά. 

    Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης τόνισε ότι επιδιώκει μια σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά του συγκεκριμένου εμβληματικού έργου,  με σεβασμό στον διαχρονικό και πλούσιο λόγο του Νίκου Καζαντζάκη. Ανακοίνωσε επίσης ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα διεξαχθούν στην πόλη των Χανίων και στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης.

   

Την έναρξη της βραδιάς σήμανε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από το σενάριο της ταινίας με ζωντανή αναμέτρηση ξιφομάχων ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης. Ακολούθησαν ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Ματθαίος Φραντζεσκάκης, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φιλών Νίκου Καζαντζάκη Σήφης Μιχελογιάννης, ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη Μιχάλης Ταρουδάκης, η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ανάπτυξης Χρηματοδοτικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ Στέλιος Κραουνάκης καθώς και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης και η παραγωγός της ταινίας Ιωάννα Δάβη.

Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη διάβασαν οι ηθοποιοί Μαρινέλλα Βλαχάκη, Γιάννης Στάνκογλου, Νίκος Ορφανός και Τάσος Νούσιας. Διαβάστηκε επίσης απόσπασμα του σεναρίου της ταινίας από τους Βασίλη Μπισμπίκη και Γιώργο Κιμινουλάκη. Μουσικά έντυσαν την εκδήλωση ο Μίνως Μάτσας στο πιάνο, ο Κώστας Κεχράκος στο κοντραμπάσο, ο Πρόδρομος Καραδελόγλου στη λύρα και η ηθοποιός Μαρία Κίτσου και ο τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης που ερμήνευσαν τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”.

Την εκδήλωση συνόδεψαν βίντεο σχετικά με τις κινηματογραφικές μεταφορές έργων του Καζαντζάκη, αναφορές στο έργο της εταιρείας Indigo View Creative Media Productions καθώς και μια πρώτη γεύση της αισθητικής που στοχεύει ο σκηνοθέτης να δώσει στην ταινία μεταξύ άλλων με τα πρώτα σχέδια σκηνικών του σκηνογράφου.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ