Με μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ ξεκίνησε η φετινή "Βραδιά του Ερευνητή" που γιορτάζεται για 8η συνεχή χρονιά στο ΕΜΠ.

Η "Βραδιά του Ερευνητή", ένας πανευρωπαϊκός θεσμός στον οποίο η χώρα μας συμμετέχει μέσω του Πολυτεχνείου, συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από δυο εκατομμύρια επισκέπτες σε 30 χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις.

Η έμφαση φέτος δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Τα επιτεύγματα περισσότερων από 300 ερευνητικών ομάδων παρουσιάζονται σε ζωντανή ροή (live streaming) μέσω αντιπροσωπευτικών τρίλεπτων βίντεο, ενώ παράλληλα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα της Βραδιάς www.ntua.gr/ntuaren, από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuaren έως το βράδυ σε δύο παράλληλες μεταδόσεις.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος διεξάγεται με ψηφιακή συμμετοχή Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η δική μας απάντηση» για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Η πρόκληση και η ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Διεξάγεται επίσης ο καθιερωμένος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο instagram με θέμα «Green Deal Boost» με hashtag #ntuaren.

   

Σημειώνεται πως την εβδομάδα από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται φέτος μια νέα δράση, οι διαδικτυακές συναντήσεις Chat Labs, ενώ έχουν προγραμματιστεί και μετά-εκδηλώσεις Post Events, λόγω της ευρύτητας και της σημασίας του φετινού κεντρικού θέματος, της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση της έρευνας.

   

ΑΠΕ-ΜΠΕ /Δ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ