Η σορός της μεγάλης Ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Βίτι τέθηκε σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το Καπιτώλιο. Οι Ρωμαίοι θα μπορούν της αποτίσουν φόρο τιμής μέχρι τις 6 το απόγευμα και από αύριο το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος μετέβη πριν από λίγο στο Καπιτώλιο, δήλωσε ότι η Μόνικα Βίτι, εκτός από το μεγάλο ταλέντο της, διακρινόταν και για την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία. «Μας έλειψε και θα μας λείψει το μεταδοτικό της χαμόγελο», είπε η Ιταλίδα ηθοποιός Μαρίζα Λαουρίτο.

«Τελικά δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Είχε και ένα άλλο χάρισμα: στην πραγματικότητα ήταν και σκηνοθέτις των έργων στα οποία έπαιζε», πρόσθεσε η συγγραφέας Ντάτσια Μαραϊνι. Το δημαρχιακό μέγαρο της Αιώνιας Πόλης επισκέφθηκε και ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η κηδεία της παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδας θα τελεσθεί αύριο, Σάββατο, το απόγευμα στις 3 (ώρα Ιταλίας) στην Εκκλησία των Καλλιτεχνών (Chiesa degli Artisti), στην Πλατεία του Λαού της ιταλικής πρωτεύουσας.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη - Συγγελάκη 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ