Ο μεγάλος τραγουδιστής, βιρτουόζος του πιάνου και ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν το Rock'n'Roll, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ο θάνατος του δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Rolling Stone"  και την είδηση επιβεβαίωσε ο γιός του Ντάνι Πένιμαν (Danny Penniman). Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ο Λιντλ Ρίτσαρντ αποκαλούσε τον εαυτό του «αρχιτέκτονα του rock’n'roll» και αγαπούσε την υπερβολή και την αυτοπροώθηση, και ήταν και πολύ καλός σε αυτό. Η Καριέρα του κράτησε πάνω από 7 δεκαετίες και έζησε μια ζωή περίπου διχασμένη αφού πάντα αγαπούσε την υπερβολή στις απολαύσεις του αλλά και ποτέ δε σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία αφού πάντα όπως έλεγε κι ο ίδιος τον καλούσε...

Γεννήθηκε στο Μάικον (Macon) της Τζώρτζια, στις 5/11/1932. Μεγάλωσε με γκόσπελ και αγαπούσε ιδιαίτερα την Αδερφή Ροζέτα Θαρπ (Rosetta Tharpe) και στην εφηβεία του άρχισε να ερμηνεύει ρόλους στο “Chitlin' Circuiτ” (ένα είδος μουσικοχορευτικού θεάτρου) όπως ο ρόλος της "Πριγκίπισσας Λαβόν"("Princess Lavonne") που τον έκανε ντυμένος με φόρεμά και ψηλοτάκουνες γόβες!

Έκανε αρκετές ηχογραφήσεις στην αρχή των 50's με όμορφα μπλουζ αλλά η επιτυχία και η αναγνώριση ήρθε με τις ηχογραφήσεις που έκανε για την Σπεσιάλιτι Ρέκορντς (Specialty Records) τον Σεπτέμβριο του 1955.

 

Πηγή: Billboard

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ