Διαδικτυακά, λόγω κορονοϊού, οι εκδηλώσεις της φετινής «Βραδιάς του Ερευνητή»

Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη η «Βραδιά του Ερευνητή», με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Όμως, εξαιτίας της πανδημίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του διαδικτύου.

Η Ελλάδα συμμετέχει από την έναρξη του θεσμού, το 2005. Η φετινή «Βραδιά του Ερευνητή» σχεδίαζε εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Ρέθυμνο. Ωστόσο, εξαιτίας του κορονοϊού, οι εκδηλώσεις με φυσική παρουσία έχουν ακυρωθεί ή επανασχεδιαστεί, ώστε να υλοποιηθούν διαδικτυακά πριν είτε κατά τη Βραδιά του Ερευνητή, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το 'Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,

Το σχετικό ψηφιακό υλικό δημοσιεύεται σταδιακά στα κοινωνικά δίκτυα της Βραδιάς και θα κορυφωθεί με μια ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση στις 27 Νοεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν επίσης να συνομιλήσουν online με ερευνητές μέσω της δράσης«Chat lab».

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις θα μεταδίδονται μέσω του εθνικού καναλιού στο Youtube της Βραδιάς Ερευνητή 2020 (https://www.youtube.com/user/rengreeceGreek") και από τα social media. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχουν στη διεύθυνση: https://researchersnight.gr/

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΔΡ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ