Η πλήρης εγκατάλειψη του λιμένα της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη διαπιστώθηκε πρόσφατα με τον πλέον πιο οδυνηρό τρόπο, καθώς έργα συντήρησης και καθαρισμού του πυθμένα έχουν να πραγματοποιηθούν από το 1994-1995, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες.

Το λιμάνι είναι «μπαζωμένο», όπως καταγγέλλουν τοπικοί παράγοντες του νησιού, ενώ, προσθέτουν, εδώ και χρόνια κανείς από τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης στον οποίον ανήκει η διαχείριση του λιμανιού δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις τους για την αποκατάσταση του.

Ανάλογη αδιαφορία όμως, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως επέδειξαν και οι κατά καιρούς υπουργοί, υφυπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί Ναυτιλίας, τουλάχιστον των τελευταίων ετών οπότε και τα προβλήματα μοιάζουν να επιδεινώθηκαν.

Ο πυθμένας του λιμένα βρίσκεται κυριολεκτικά στα όρια του με μπάζα, επιχωματώσεις και άλλα υλικά τα οποία φέρνουν τα ρέματα της περιοχής με συνέπεια κάθε προσέγγιση πλοίου να είναι κυριολεκτικά ρωσική ρουλέτα.

«Όλοι γνώριζαν πως εκτός από το λιμάνι της Καμαριώτισσας, σοβαρότατα προβλήματα αντιμετώπιζαν και όλες οι άλλες λιμενικές υποδομές του νησιού», αναφέρουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα το αλιευτικό καταφύγιο των Θερμών, βόρεια του νησιού, είναι ήδη εκτός λειτουργίας εξαιτίας των μπάζων που έχουν σωρευθεί στον πυθμένα του, όπως επίσης ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το άλλο αλιευτικό καταφύγιο της Σαμοθράκης, στην θέση Λακκώματα.

«Το μόνο που έκανε ο Ο.Λ.Α. ήταν να στείλει έναν απλό εκσκαφέα για να καθαρίσει τον πυθμένα του αλιευτικού καταφύγιου των Θερμών. Λόγω της ακαταλληλότητας του μηχανήματος όμως, απλά καθάρισε λίγο ο πυθμένας ο οποίος θα γεμίσει ξανά με μπάζα με τις πρώτες βροχές», λένε στο νησί.

Θεωρητικά ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης έχει σε εξέλιξη ένα master plan για το λιμάνι της Καμαριώτισσας, αλλά ουδείς φαίνεται να γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με αυτό στην Σαμοθράκη. Αν υπάρχει μελέτη, αν έχει ανατεθεί η μελέτη, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αν έχει ανατεθεί κ.ο.κ.

Η μοναδική φορά που κάτι ακούστηκε για αυτό το masterplan στην Σαμοθράκη ήταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από συμπολιτευόμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση υποψήφιο, εξηγούν πηγές του νησιού.

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά