Ήρθε λοιπόν η ώρα να αναλογιστούμε τι κάνουμε λάθος τόσο καιρό και οι διακοπές δεν μας αφήνουν μόνο με ωραίες αναμνήσεις αλλά...και με άδειες τσέπες! Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αποφεύγουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και να δώσουν χρόνο αλλά και χρήμα σε πέντε μέρες χαλάρωσης καθώς η έννοια "διακοπές" έχει πλέον συνδεθεί με την σπατάλη. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν σίγουρα τρόποι που μπορούν να μας προσφέρουν την απαραίτητη εξόρμηση του χρόνου με πολύ χαμηλότερο bugdet από όσο φανταζόμαστε.

1. Εξερεύνησε τα περίχωρα

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν πως οι σωστές διακοπές σημαίνουν πλοίο ή αεροπλάνο με προορισμό σίγουρα εκτός του γεωγραφικού διαμερίσματος που κατοικούμε. Λάθος! Καθώς η Ελλάδα απαρτίζεται από πεδιάδες, αλλά και νησιά, ο καθένας από εμάς έχει την ευκαιρία να μπει σε ένα λεωφορείο ή ένα τρένο και να περάσει ένα όμορφο τριήμερο κοντά στον τόπο κατοικίας μας που ίσως να μην έχουμε θεωρήσει αξιοσημείωτο προορισμό για διακοπές! Η Πελοπόνησσος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα και όλα τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα εκτός των νησιωτικών συμπλεγμάτων , έχουν ποικίλους προορισμούς με απαράμιλλη ομορφιά που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι! Με τον τρόπο αυτό γλιτώνουμε τα περισσότερα έξοδα των μεταφορών και η εξόρμηση μας είναι περισσότερο ξεκούραστη λόγω της μικρότερης δημοσιότητας που έχει γνωρίσει το μέρος και επομένως του μικρότερου πλήθους τουριστών.

2. Κάμπινγκ

Μα Φυσικά κάμπινγκ! Καλή παρέα, όμορφο μέρος και τα απαραίτητα για την καθημερινότητα είναι όσα χρειάζεσαι για να περάσεις διακοπές, όχι ξενοδοχείου, αλλά "της φύσης". 'Ενας φίλος με αμάξι ή ένα λεωφορείο είναι το μέσο που θα σε οδηγήσει σε ένα μέρος μαγικό με κιθάρα και μπύρα. Οργανωμένο ή μη, το κάμπινγκ εξακολουθεί να αποτελεί ένα κλασσικό είδος διακοπών που αν το κάνεις σωστά αποτελεί σίγουρη επιτυχία! Το "σωστά" είναι υποκειμενικό αφού κάθε άνθρωπος ορίζει την λέξη διασκέδαση διαφορετικά. Αναμφίβολα οικονομικές διακοπές και αναμφίβολα ξεκούραστες και διασκεδαστικές.

3. Χειμερινές διακοπές

Δίχως άλλο, οι διακοπές τον χειμώνα έχουν αλλη αίγλη. Στο εξωτερικό ειδικά ή στην βόρεια Ελλάδα όπου κατα 90% υπάρχουν χιόνια το τοπίο είναι μαγικό. Για τους λάτρεις του κρύου, μία βόλτα στον κρύο χειμώνα, μία βραδιά μπροστά στο τζάκι και μία ζεστή κούπα σοκολάτα αποτελεί την απόλυτη ξεκούραση. Το πλάνο έχει λοιπόν ως εξής: Δουλειά το καλοκαίρι, αποταμίευση, άδεια τον χειμώνα και εξόρμηση στα πιο απίστευτα και χιονισμένα μέρη!

4. Εξόρμηση σε καταφύγιο

Όχι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όμως η εξόρμηση σε καταφυγίο με παρέα μπορεί να γίνει περισσότερο διασκεδαστική από όσο φαντάζεσαι. Κινούμαστε ακόμα βέβαια στα πλαίσια του Χειμώνα όπως και παραπάνω. Επιτραπέζια, εξερεύνηση στη φύση, ιστορίες, ταινίες και όλα αυτά μέσα στην ζεστασιά ενός καταφύγιου σε μία βουνοπλαγιά! Ένα μεγάλο καταφύγιο με αρκετά δωμάτια θα βοηθήσει στην οικονομία και η παρέα θα συνεισφέρει στην απόλαυση και στην δημιουργία απίστευτων και μοναδικών αναμνήσεων.

5. Διακοπές στο χωριό

Πόσοι θυμούνται τις παιδικές τους διακοπές με τον παππού και την γιαγιά στο χωριό; Θυμάσαι την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά που ένιωθες ως παιδί; Γιατί λοιπόν να μην μπορείς να την νιώσεις και ως ενήλικας; Φαντάσου πόσο γρήγορα θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου με μόνο μία εβδομάδα ξεκούρασης στα αγαπημένα σου δρομάκια και καφενεία που τόσο αγαπούσες να γυρίζεις με το ποδήλατο. Η ησυχία και οι μετρημένοι κάτοικοι του χωριού σίγουρα θα σε βοηθήσουν να αντέξεις την επικείμενη γεμάτη καθημερινότητα και τον γρήγορο τρόπο ζωής που θα πρέπει να ξαναβιώσεις σε λίγες ημέρες. Φυσικά το χωριό σου μπορείς να το ευχαριστηθείς όποια εποχή προτιμάς εσύ!

6. Διακοπές και στο σπίτι σου!

Μην το γελάς! Ένας από τους καλύτερους τρόπους να γυρίσεις στην καθημερινότητά σου ανανεωμένος και ξεκούραστος. Τα τηλέφωνα κλειστά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απενεργοποιημένα και μήνυμα στον τηλεφωνητή "Θα ξαναεπικοινωνήσω μαζί σας σε μία εβδομάδα". Μονοήμερες εκδρομές και καθημερινό μπάνιο! Ύπνος μέχρι το μεσημέρι και αρκοντίσιον στο φουλ! Λιώσιμο σε ταινίες και σε καφέδες με φίλους και βράδια ατελείωτα στο μπαλκόνι. Διάβασμα βιβλίων και λύση σταυρόλεξων.  Διακοπές κατ'οίκων!

Επομένως, ξανασκεφτείτε το όταν πείτε "πάλι δεν έχει διακοπές φέτος". Βρείτε τον χρόνο, βρείτε την παρέα της αρεσκείας σας και αποφασίστε τον προορισμό σας. Διακοπές στα μέτρα σας!

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά