Δ. Παπαδημούλης: «Με προϋπολογισμό 1% του ευρ. ΑΕΠ η ΕE δεν μπορεί να εκπληρώσει ούτε τους στόχους ούτε τις υποσχέσεις της»

Την ανάγκη αύξησης του κοινοτικού προϋπολογισμού, λήψης περισσότερων αποφάσεων με αυξημένη πλειοψηφία αντί ομοφωνίας και μεγαλύτερης στήριξης στο κράτος δικαίου της ΕΕ, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εκπροσώπους της Κομισιόν. Μιλώντας στην ολομέλεια εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left) με θέμα την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης και 24ης Μαρτίου, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι προκειμένου «να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών, χρειαζόμαστε έναν πιο ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό. Οι στόχοι που θέτετε δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με ένα προϋπολογισμό της τάξης του 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ».

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Συμβουλίου είπε ότι «χρειαζόμαστε ένα Συμβούλιο που να μην παραλύει διαρκώς αναζητώντας την ομοφωνία, όταν το ευρωκοινοβούλιο ζητά να αυξηθούν τα θέματα που αποφασίζονται με αυξημένη πλειοψηφία». Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατεθούν «περισσότερα χρήματα για την τεχνολογία, για ισχυρότερη βιομηχανία στην ΕΕ και για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων- που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα- καθώς και για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας, που πρέπει να εφαρμοστεί και να μην υπονομευθεί». Τέλος υπογράμμισε τις αρχές της ΕΕ για δημοκρατία και ειρήνη, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε και περισσότερες πρωτοβουλίες για το σεβασμό του κράτους δικαίου και για να τερματιστεί επιτέλους ο πόλεμος στην Ουκρανία».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ