B. Κικίλιας: Οι κρατήσεις αυξάνονται, οι προορισμοί πληθαίνουν αλλά δεν εφησυχάζουμε

«Η στρατηγική του υπουργείου τουρισμού επικεντρώνεται σε τρεις άξονες, πρώτον να φωτίζουμε όλους τους προορισμούς της χώρας, δεύτερον να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και τρίτον να φέρουμε επισκέπτες νωρίτερα από ποτέ» τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι «η σκληρή δουλειά που κάναμε το φθινόπωρο και το χειμώνα μέσα σε αντίξοες συνθήκες μιας παγκόσμιας κρίσης, αποδίδει καρπούς για την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ενδεικτικά στοιχεία από τις πληρότητες των προορισμών για τις διακοπές του Πάσχα, σε ανοικτά καταλύματα τόσο σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος 85%, Ηράκλειο 85%, Σαντορίνη 90%, Ιωάννινα 90% όσο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Ναύπακτος 100% με την Αιτωλοακαρνανία στο 80%, Εύβοια 90%, Θάσος 80%, Κεφαλονιά 70%, Καλάβρυτα 70%. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τόσο Έλληνες ταξιδιώτες, όσο και ξένους επισκέπτες που είναι ήδη στη χώρα, όπως Αμερικάνοι στη Σαντορίνη, Ρουμάνοι στη Θάσο, Ισραηλινοί στα Ιωάννινα, Γάλλοι στο Ηράκλειο.

«Οι κρατήσεις αυξάνονται, οι προορισμοί πληθαίνουν αλλά δεν εφησυχάζουμε και με στρατηγική door to door προγραμματίζω να επισκεφτώ πολλές γειτονικές χώρες, όπως η Ρουμανία και η Σερβία που φέρνουν οδικό τουρισμό ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και χώρες που έχουν ισχυρό τουριστικό σήμα στην Ελλάδα όπως οι Σκανδιναβικές», δήλωσε ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έχει ήδη επισκεφτεί και συνάψει συμφωνίες με επαγγελματίες του τουρισμού σε Γαλλία, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία, ενώ από τις Η.Π.Α. οι απευθείας πτήσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ και θα έχουμε 480.000 χιλιάδες ταξιδιώτες μέχρι τον Οκτώβριο. «Η προσπάθειά μας ξεκίνησε νωρίς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο», είπε ο υπουργός τουρισμού.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των θέσεων εργασίας στον τουρισμό, επισήμανε ότι το μήνυμα το έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. «Θέλουμε ποιοτικές και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας στο τουριστικό προϊόν και νομίζω είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται όλοι οι ξενοδόχοι», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το μέρισμα της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού πρέπει να το μοιράζονται όλοι και πρώτα από όλα οι εργαζόμενοι γιατί είναι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τους ταξιδιώτες, διαμορφώνουν την ψυχολογία του κόσμου και δυναμώνουν το τουριστικό σήμα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ