Α.Μ. Ασημακοπούλου: Η σύνοδος των G7 ειναι ευκαιρία της ΕΕ να αποδείξει οτι μπορεί να ηγηθεί της μετά covid εποχής

Ως ευκαιρία για την ΕΕ να ηγηθεί στη μετά-Covid νέα κανονικότητα, χαρακτήρισε την επικείμενη Σύνοδο της ομάδας των G7, αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο σχετικά με την προετοιμασία της ΕΕ για αυτές τις δύο Συνόδους.

Η COVID-19 έχει δημιουργήσει μια κοινή «ανάγκη», όπως είπε, «την ανάγκη να ιαθούμε», διευκρινίζοντας, αμέσως, ότι «για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται κάτι παραπάνω από αισιόδοξα λόγια, τα οποία είναι μεν προσεκτικά διατυπωμένα, αλλά οδηγούν σε κενού περιεχομένου συμπεράσματα. Πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα».

Επιπλέον, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε και στα «τραύματα» στις σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ, σημειώνοντας εμφατικά: «Πρέπει, επίσης, να επουλώσουμε τα τραύματα που πλήγωσαν τη διατλαντική μας σχέση τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να λύσουμε τις μακροχρόνιες διαφορές μας για τα αεροπλάνα, το χάλυβα και τα δεδομένα. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να σταματήσουμε τις άδικες και διαστρεβλωτικές εμπορικές πρακτικές. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο κανόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις νέες τεχνολογίες».

«Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που θα μπορούσαν να μας διχάσουν», τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, σημειώνοντας ότι «κοιτώντας μπροστά, πρέπει να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές μας αρχές και τις κοινές μας αξίες» και ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι οι δημοκρατίες του κόσμου σκοπεύουν να σταθούν ενωμένες απέναντι στον αυταρχισμό, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία».

«Οι Σύνοδοι των G7 και κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε στον κόσμο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ηγηθεί στην μετά-Covid, νέα κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου, κλείνοντας την τοποθέτησή της.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χρ. Μπίκ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ