Η τηλεργασία μπορεί να γίνει μια «ιστορία επιτυχίας», σύμφωνα με έρευνα

Το 38% των εργαζομένων στην Γερμανία εργάζονταν συστηματικά από το σπίτι τον Φεβρουάριο, όσοι περίπου και στην αρχή της πανδημίας, και το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα μπορούσε δυνητικά να εργάζεται στο σπίτι για ένα μέρος τουλάχιστον του ωραρίου του, σύμφωνα με την «Μελέτη για την τηλεργασία» που δημοσιεύθηκε από το Ταμείο Υγείας «Dak».

«Η τηλεργασία έχει καθιερωθεί στον κόσμο της εργασίας και μπορεί να γίνει μια ιστορία επιτυχίας. Ευδιάκριτο είναι επίσης το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ερωτηθέντες έχουν αναπτύξει μια πιο θετική στάση απέναντι στην εργασία στο σπίτι», δήλωσε ο Αντρέας Στορμ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Υγείας «Dak», δεδομένου ότι είναι η τρίτη ανάλογη έρευνά του τον τελευταίο χρόνο.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες έκριναν θετικά την εργασία από το σπίτι: Σχεδόν τα δύο τρίτα είπαν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται από το σπίτι και ότι η δουλειά τους ήταν μάλιστα πιο ευχάριστη. Περίπου τα τρία τέταρτα των εργαζομένων διαπιστώνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην απουσία μετακινήσεων και καλύτερη επαφή με την οικογένεια. Το 46% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να εργάζεται και στο μέλλον από το σπίτι τουλάχιστον για το ήμισυ του ωραρίου του, και ένα άλλο 10% θα προτιμούσε να εργάζεται αποκλειστικά από το σπίτι.

Ωστόσο, η έλλειψη επαφής με τους συναδέλφους και η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής θεωρούνται από τους ερωτηθέντες μείζονα μειονεκτήματα.

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo κατέληξε πρόσφατα σε ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το 30% των εργαζομένων τον Φεβρουάριο και το 32% τον Μάρτιο εργάζονταν τουλάχιστον εν μέρει από το σπίτι. Κατά την έρευνα του Ifo το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά όμως ότι η δυναμική της τηλεργασίας είναι πολύ υψηλότερη.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ dpa/A. Πολ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ